Trang thông tin tổng hợp
Trang thông tin tổng hợp
  • Ẩm Thực
  • Kinh Nghiệm Sống
  • Du Lịch
  • Hình Ảnh Đẹp
  • Làm Đẹp
  • Phòng Thủy
  • Xe Đẹp
  • Du Học
Ẩm Thực Kinh Nghiệm Sống Du Lịch Hình Ảnh Đẹp Làm Đẹp Phòng Thủy Xe Đẹp Du Học
  1. Trang chủ
  2. Kinh Nghiệm Sống
Mục Lục

Vietnamese-inspired Banh Mi Hot Dogs

avatar
kangta
03:57 20/10/2025

Mục Lục

A classic American hot dog gets a Vietnamese Banh Mi twist with pickled carrots, daikon, streaky bacon mayo, and sriracha.

Eskort, a much-loved brand of processed pork products in South Africa asked me to develop an interesting hot dog recipe for an Instagram campaign. Since Vietnamese Bahn Mi is one of my favourite sandwiches on the planet, I thought this was a perfect idea. Inspired by a famous Banh Mi I ate in Hoi An, say hello to my Bahn Mi hot dog.

A fin Vietnames twist on a classic American hot dog - Bahn Mi hotdog recipe

Since I was working with Eskort and trying and emulate the crispy pork crackling typically found in a Banh Mi I decided to add a few slices of streaky bacon. It added an amazing crunch to the hot dog along with crispy fried onions (optional).

Ingredients to make a Banh Mi hot dog:

  • Banh Mi sandwiches are easy to make and this recipe can easily be adapted. Fresh cucumber slices, pickled vegetables, fresh coriander/cilantro, mayo, and sriracha are garnishes for the sausages and crispy bacon slices.
  • A traditional Banh mi sandwich has chicken liver pate too, so that could be a wonderful addition.
  • Crispy onions & roasted salted peanuts could also be added as a topping for added crunch and flavour.
  • Sriracha adds heat to this hot dog, but use any chilli sauce of your choice. Add fresh or pickled jalapeno if you like things very spicy. Use ketchup if you are making this for children
  • In Vietnam, Banh Mi’s are made from crusty baguettes that have a very soft texture from the rice flour added. I find a French baguette a little too hard for this recipe and a hot dog bun too soft. But use what you can find. Ideally, you want a bun that is slightly crunchy on the outside and soft in the middle. I always butter and fry the rolls before. This adds so much flavour.

You might also like:

Egg rolls Banh Mi style

Jalapeno popper grilled cheese sandwich with bacon

Salmon & cucumber rolls with lemon, ginger & soy dressing

Easy fridge pickles on a hot dog

All about my trip to Vietnam (mainly in pictures)

What to eat in Hoi An, Vietnam

Vietnam in pictures, part 1

Vietnam in pictures part 2

Vietnam in pictures part 3

Recipe - makes 4 Bahn Mi hotdogs

BUY MY eBOOK COMFORT

Find me on Instagram & Pinterest

0 Thích
Chia sẻ
  • Chia sẻ Facebook
  • Chia sẻ Twitter
  • Chia sẻ Zalo
  • Chia sẻ Pinterest
In
  • Điều khoản sử dụng
  • Chính sách bảo mật
  • Cookies
  • RSS
  • Điều khoản sử dụng
  • Chính sách bảo mật
  • Cookies
  • RSS

Trang thông tin tổng hợp

Website là blog chia sẻ vui về đời sống ở nhiều chủ đề khác nhau giúp cho mọi người dễ dàng cập nhật kiến thức. Đặc biệt có tiêu điểm quan trọng cho các bạn trẻ hiện nay.

© 2025 - vinaenter

Kết nối với vinaenter

vntre
vntre
vntre
vntre
vntre
thời tiết hôm nay Âm lịch hôm nay fo88 86bet thoitiet24.edu.vn
Trang thông tin tổng hợp
  • Trang chủ
  • Ẩm Thực
  • Kinh Nghiệm Sống
  • Du Lịch
  • Hình Ảnh Đẹp
  • Làm Đẹp
  • Phòng Thủy
  • Xe Đẹp
  • Du Học
Đăng ký / Đăng nhập
Quên mật khẩu?
Chưa có tài khoản? Đăng ký